KIRŞEHİR / MERKEZ - H. İhsan Yeşilli Özel Eğitim Anaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. Yıl Dönümü okulumuzda öğrenci ve öğretmenlerimizin yapmış olduğu çeşitli etkinliklerle çoşkuyla kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 104. yılına eriştiğimiz bu anlamlı ve önemli bayram gününde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızın ve İlk Meclisimizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle, minnetle anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Nis

Okulumuzda velilerimizin katılımı ile çeşitli faaliyetler düzenlendi. Velilerimizin özenle hazırlandığı faaliyette; öğrencilerimize kitap okuma ve meyve sunumu yaptılar. Velilerimiz öğretmenlerimizle ve çocuklarımızla birlikte güzel vakit geçirdiler. Emeği geçen velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Dünya Otizm Farkındalık Günü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından her yılın 2 Nisan günü, dünya genelindeki otistik spektrum bozukluğuna sahip insanlarla ilgili farkındalık oluşturma amacıyla belirlenen özel bir gündür. Bu özel günde farkındalık oluşturmak amacıyla ilimiz Orman İşletme Müdürlüğü personelinin katkıları ile öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz ile birlikte okulumuz bahçesinde ağaç dikimi gerçekleştirdik.

Şbt

Okulumuzda, öğretmen ve öğrencilerimizin birlikte hazırladıkları çeşitli etkinlik fotoğrafları.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. dönemini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz karnelerini öğretmenlerirnden aldılar. Öğrencilerimiz ilk karnelerini almanın mutululuk ve heyecanını yaşarken alileleri de onları bu mutlu günde yalnız bırakmadılar. Okulumuzda gerçekleştirilen karne dağıtım töreninde öğrencilerimiz çok sevdikleri okullarına ve arkadaşlarına veda etti. Yoğun bir emekle çalışan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve aillerine teşekkür eder. Öğretmen ve Öğrencilerimizin aileleriyle birlikte keyifli bir tatil dönemi geçirmesini dileriz.

Ara

YENİ YIL NEDENİYLE OKULUMUZDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİN HAZIRLADIKLARI ETKİNLİKLERDEN FOTOĞRAFLAR

Ara

12-18 Aralık "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" (Yerli Malı Haftası) Okulumuzda öğrenci ve öğretmenlerimizin etkinlikleri ile kutlandı.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında okulumuzda program düzenlendi. Düzenlenen Programa Ahi Evran Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğrt. Üyesi Deniz AKDAL, Rehberlik  Araştırma Merkezi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Ahmet Serdar KARLI, Rehberlik Araştırma Merkezi özel eğitim öğretmenleri ve Ahi Evran Üniversitesi PDR bölümü öğrencileri katıldı. Özel öğrencilerimizin müzik eşliğinde oyunlar oynaması ile başlayan programda, özel öğrencilerimizle çeşitli oyunlar oyandı, öğrencilerimize yüz boyaması yapıldı. Program özel öğrencilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için hazırlanan pasta kesimi ile son buldu.

Kas

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenlerden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan program ile başlayan kutlama programız, İlimiz Neşet Ertaş Kültür Merkezinde düzenlenen öğretmenler günü kutlama programı ile devam etti. Okulumuzda düzenlenen öğretmenler günü yemeği ile kutlama programı son buldu.

Okul yönetimimize, okul aile birliğimize, okulumuz diğer personellerine bugünü unutulmaz anılarla anlamlandırdıkları için teşekkür ederiz

Kas

Başkomutan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve milli mücadelenin baş kahramanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 85.yılında; saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük bayram olarak nitelendirdiği ve çağdaş bir ülke olarak geleceğin temellerinin atıldığı Cumhuriyetimizin ilanının 100.Yılı, her yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Haz

2022-2023 Eğitim öğretim yılını tamamlayan Minik Öğrencilerimiz için okulumuzda mezuniyet töreni düzenlendi.Okul idarecilerinin konuşmaları ile başlayan programda çocukların Eğitim-öğretim faaliyetleri için yapılan ve yapılması gerekenler anlatıldı. Minik öğrencilerimiz mezuniyet cübbeleri ve keplerini giyerek çeşitli etkinlikler yaptılar. Eğitim hayatlarının ilk diplomasını alan ve hediyelerini alarak müzik eşliğinden dans eden öğrencilerimizin coşkusuna velileri de eşlik ettiler. Eğlenceli anların yaşandığı programda mezuniyet pastası hep birlikte kesildi. Çocuklarının ilk mezuniyetine şahit olan veliler ve öğretmenler gururlu dakikalar yaşadılar. Coşku dolu duygusal anların yoğun yaşandığı programımız Minik öğrencilerimizin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Haz

May

Ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.